O nama

Dizajn

Renault Trucks predviđa budućnost

DIZAJN U SLUŽBI UŠTEDE GORIVA

Renault Trucks predviđa budućnost iznoseći svoju viziju izrazito avangardističkog dizajna i pružajući klijentima najnovije inovacije.

Na sajmu privrednih vozila IAA u Hanoveru, Renault Trucks će predstaviti svoju studiju industrijskog dizajna zasnovanu na vozilu za prijevoz na duge pruge koje je u potpunosti posvećeno smanjenju potrošnje goriva. Kao spoj plemenitih materijala,vrhunske aerodinamike i tehnoloških inovacija, namjena ovog vozila je pružiti proizvođaču dugoročne smjernice za daljnja istraživanja na planu uštede goriva.

Rad obavljen na modelu CX/03 zapravo je studija o industrijskom dizajnu, a ne studija o stilu vozila“, napominje Hervé Bertrand, direktor Odjela za dizajn Renault Trucks. Ovo vozilo nadovezuje se na prethodna istraživanja proizvođača na tom području, posebno ono na modelu Optifuel Lab. „Njegova namjena je otkriti Renault Trucksu šta je najvažnije na planu uštede goriva“, nastavlja Hervé Bertrand, „i odrediti, dugoročno, smjer kojim se trebaju kretati njegova daljnja istraživanja.“ Zbog toga svaki pojedini element vozila ima vrlo preciznu funkciju koja je bila diktirana aerodinamikom i efikasnošću.

 

Stil Renault Trucksa integrira zahtjeve buduĆih korisnika veĆ pri samoj koncepciji dizajna

Le design Renault TrucksMoć i čistoća linija, dinamične forme, snaga i osobnost prednjeg dijela kamiona, protok: dizajn game Renault Trucks daje svakom svome modelu vlastiti karakter. Zavidan izgled koji čini Renault Trucks uspješnim na pet kontinenata.

 

Rad Renault Trucksovih dizajnera projicira buduĆnost i pogaĐa ukus nJEGOVIH klijenata

Le design Renault TrucksKreiranje kamiona za budućnost složena je operacija koja zahtijeva usku suradnju dizajnera, inžinjera i proizvodnje. Stotine skica i crteža napravljenih od strane Renault Trucksovih dizajnera predmet su procesa selekcije koja će odrediti moguće puteve prema novim konceptima.

Ne radi se samo o crtanju futurističkih linija, nego o preciznom definiranju unutrašnjeg i vanjskog izgleda kamiona, kao i ambijenta, detaljima svih elemenata kao što su vrata, stakla, krovovi,… integrirajući tehničku arhitekturu i inovacije koje će činiti dodanu vrijednost budućeg modela.

 

Genijalnost znaka Renault TruCks

Le design Renault TrucksKao snažan vektor imidža, dizajn je temeljni element identiteta svih vozila Renault Trucks. Kao izričita referenca za profesionalizam kojoj se svako vozilo posvećuje, stil jednako tako promovira imidž naših klijenata.


Simboliziran oblikom romba kao simbolom za kvalitetu, i sinonimom za francusku kreativnost po cijelome svijetu, marka Renault Trucks intimno je povezana s vrijednostima tvrtke: “Inovativan, topao i potpuno učinkovit dizajn”“.