Kolačić

Kolačić

Kolačić je podatkovna datoteka koja se sprema na vaš računar i šalje u vaš internet preglednik tokom posjeta web lokaciji. Prvenstveno je namijenjen prikupljanju informacija o vašem surfanju.

Kolačićima na vašem računaru upravlja vaš internet preglednik.

Zahvaljujući parametrima postavljenim u vašem internet pregledniku, kolačiće možete u svakom trenutku pročitati, izbrisati ili deaktivirati.

Statistički podaci iz kolačića servisa Google Analytics koje upotrebljava Renault Trucks

Tokom vaše posjete za pomoć možemo upotrebljavati i korisničke kolačiće usluge Google Analytics. Ovi kolačići nam omogućavaju izradu statistike i mjerenje učestalosti posjeta te upotrebe različitih dijelova naše web lokacije (posjećene rubrike i podrubrike). Ovi podaci nam omogućavaju da povećamo zanimanje korisnika za web lokaciju i unaprijedimo njen dizajn.

Drugi kolačići koje upotrebljava Renault Trucks

Kada pristupite našoj web lokaciji jedan ili više kolačića naših partnera (posebno oni stvoreni upotrebom „dugmeta za dijeljenje sadržaja na društvene mreže”) mogu se pohraniti na vaš računar. Svrha ovih kolačića je utvrđivanje vaših interesa i prikupljanje podataka o vašem surfanju web lokacijom.

Sve o kolačićima koji se stvaraju prilikom upotrebe dugmeta za dijeljenje sadržaja na društvene mreže potražite u općim uslovima za korištenje dotičnih društvenih mreža.

Kako iskoristiti pravo izbora kada su u pitanju kolačići?

Za upravljanje kolačićima na raspolaganju imate više mogućnosti. Sve postavke koje promijenite mogu utjecati na vaše surfanje internetom i promijeniti uslove pristupa određenim uslugama za čije su korištenje kolačići neophodni.

Konfiguracija za upravljanje kolačićima drugačija je u svakom pregledniku. Opisana je u meniju za pomoć preglednika koji koristite, a omogućava vam da saznate kako možete promijeniti postavke za kolačiće.