Novosti


03.11.2010

EUROPSKI PRVACI 2010

EUROPSKI PRVACI 2010

TIM RENAULT TRUCKS-MKR TECHNOLOGY OSVOJIO EUROPSKO KAMIONSKO PRVENSTVO

 

Momčad Renault Trucks-MKR Technology završila  je Europsko kamionsko prvenstvo ovog vikenda na vrhu te tako osvojila naslov prvaka Europe! Velika nagrada u Jarami (Španjolska) donijela je slavljenički završetak sezone s po dvije dvostruke pobjede i dva treća mjesta na pobjedničkom postolju. Tim je završio natjecanje na prvom mjestu, 27 bodova ispred najbližeg pratitelja. Ovim naslovom, prvim za Renault Trucks, okrunila se momčad koja nije ni postojala do prije godinu dana. Radi se o postignuću koje je vrhunac cjelokupnog rada vozača, inženjera i mehaničara, kao i poboljšanja načinjenih na kamionima tijekom sezone.  U poretku pojedinaca, Markus Bösiger završio je kao drugi, a Markus Oestreich kao četvrti.


Manje od godinu dana nakon najave stvaranja momčadi Renault Trucks-MKR Technology pod vodstvom poznatog Maria Kressa, cilj je postignut osvajanjem naslova momčadskog europskog prvaka. “Osvajanje ovakve nagrade ne događa se slučajno,” prokomentirao je Stefano Chmielewski, izvršni direktor Renault Trucks SAS. “Ova momčad sastavljena je od najboljeg u ovoj disciplini, i ljudi i tehnologije. Govoreći o ljudima, mislim pri tome, dakako, na Maria Kressa, vođu momčadi s čitavim nizom osvojenih naslova iza sebe, dva vozača, Markusa Bösigera i Markusa Oestreicha, ali i na sve one koji su radili na postizanju ove pobjede, poput inženjera i mehaničara Renault Trucksa. Što se tiče tehnologije, danas vjerojatno ne bismo bili tu gdje jesmo da nismo kombinirali tehnologiju Renault Trucks motora, odnosno motor DXi13 Racing i podvozje zajedno sa stručnošću tima MKR technology“, zaključio je g. Chmielewski.

Tijekom ove devete i posljednje skupine utrka Europskog kamionskog prvenstva održane 2. i 3. listopada u Jarami u Španjolskoj, dva Renaultova vozača bila su nedvojbeno glavne zvijezde događaja. S 43 boda od mogućih 60 koje je osvojio njemački vozač Markus Oestreich i 42 boda koje je pridodao Švicarac Markus Bösiger, bili su dva bodovno najuspješnija vozača ovog vikenda. Nažalost, to nije bilo dovoljno da zasjednu na vrh u pojedinačnom poretku. Prikupivši ukupno 335 bodova, Markus Bösiger zadržao je 2. poziciju, dok je Markus Oestreich za dlaku ostao bez mjesta na postolju završivši kao 4. s ukupno 293 boda.

Vrijedi napomenuti i da je momčad uživala u nizu pobjeda i pobjedničkih postolja još od Velike nagrade u Mostu (Češka) održane u kolovozu. Renault Trucks je, dakako, oduševljen ovom pobjedom.

Još jedno postignuće je da je „Duo Markus“ došao do para dvostrukih slavlja, zauzevši po dva najviša mjesta na pobjedničkom postolju nakon prvih utrka u subotu i nedjelju, pri čemu je Bösiger završio kao prvi u subotu, a Oestreich ostvario isti uspjeh u nedjelju. Druga utrka održana u nedjelju završila je s Oestreichom na 3. mjestu, do kojeg je kasnije došao i Bösiger u trećoj utrci. Međutim, u četvrtoj utrci „Duo Markus“ nije bio ni blizu vrha, budući da su obojica ranije ispala sa staze.

Vjeran svojoj obvezi, Renault Trucks se opet istaknuo kao jedan od ključnih partnera ove discipline. Tijekom navedene četiri utrke, Renault Magnum Route 66 korišten je kao vozilo za određivanje tempa, što je također pridonijelo cjelokupnom događaju. Prisutan je bio i štand Renault Trucks-a gdje se odvijalo uobičajeno fotografiranje s vozačima i dijeljenje autograma. Po prvi puta, u prodaji je bila i nova „Truck Racing“ linija proizvoda. Kako i samo ime govori, linija je prvenstveno namijenjena ljubiteljima kamionskih utrka te je u bojama Renault Premium Racing kamiona.

Tijekom dva dana natjecanja, više od 250 kupaca iskoristilo je poziv koji im je poslala iberijska podružnica Renault Trucks (pokriva Portugal i Španjolsku). Dva tjedna nakon Le Mansa, bio je njihov red da otkriju jedan prototip iz nadolazeće ograničene serije Renault Premium Truck Racing koja će biti puštena u prodaju 2011. Druga zvijezda vikenda, Renault Magnum Route 66 limited edition, koja će se uskoro naći na tržištu Španjolske i Portugala, bila je također izložena, kao i terenac Cape to Cape – Sherpa.