Novosti


 

24.02.2015

KOMPANIJA NORBERT DENTRESSANGLE INVESTIRA U KUPOVINU 530 RENAULT TRUCKS T VOZILA

ISTORIJSKO PARTNERSTVO

Renault Trucks je nedavno predao ključeve prvih 100 od ukupno 530 kamiona iz narudžbe "Garantovano izrađeno u Francuskoj" za kompaniju Norbert Dentressangle. Nakon ispitivanja provedenih u stvarnim radnim uslovima, osoblje ove vodeće evropske kompanije u oblasti transporta i logistike, bilo je impresionirano tehničkim kvalitetima vozila, činjenicom da su proizvedena u Francuskoj i svojstvima zaštite okoline koja pružaju motori iz serije DTI Euro 6. Sva vozila su modeli Renault Trucks D i Renault Trucks T, međunarodnog kamiona godine za 2015.

Norbert Dentressangle, vodeća evropska kompanija za transport i logistiku sa najvećim vlastitim voznim parkom u Evropi, ponovo je potvrdila svoje povjerenje u Renault Trucks i naručila 530 vozila iz nove game za nekoliko svojih evropskih podružnica. Radi se mahom o vozilima iz game T, namijenjenim za regionalni, nacionalni i internacionalni transport. Oko 100 vozila iz game D namijenjenih za distributivnu djelatnost takođe je uključeno u ovu narudžbu.

Nakon višemjesečnog testiranja vozila u stvarnim radnim uslovima, činjenica da se isključivo radi o vozilima sa certifikatom "Garantovano izrađeno u Francuskoj" (jedina certifikaciona oznaka o francuskom porijeklu koja postoji), bila je presudna za kompaniju Norbert Dentressangle. Tokom glavne prezentacijske ceremonije koja je održana u sjedištu kompanije Renault Trucks u gradu Saint- Priest (69), Hervé Montjotin, generalni direktor kompanije Norbert Dentressangle obrazložio je svoj odabir: "Isporuka novih Renault Trucks vozila iz game Euro 6 za mene predstavlja mogućnost da sve podsjetim da kompanija Norbert Dentressangle nastavlja sa ulaganjima u svoju dugogodišnju transportnu aktivnost. Odabir kamiona koji će se koristiti od vitalnog je značaja jer nam omogućava da ispunimo obećanje kvaliteta koje smo dali našim klijentima, da osiguramo komfor i sigurnost za naše vozače i, konačno, da pokažemo naše poštovanje za životnu okolinu kroz korištenje efikasnih i čistih motora. Uz to, ponosni smo što širom Evrope možemo podržati promociju certifikata "Garantovano izrađeno u Francuskoj" koji pokazuje da je proizvod izrađen u Francuskoj, našoj vlastitoj regiji."

U odgovoru, Bruno Blin, predsjednik uprave kompanije Renault Trucks naglasio je: "Zadovoljan sam da je Norbert Dentressangle, francuska kompanija od međunarodnog značaja, prepoznala kvalitet modela Renault Trucks T, odabran za međunarodni kamion 2015., te da podržava francusku proizvodnju. Naši kamioni se zaista u potpunosti proizvode u Francuskoj, u pogonima smještenim u mjestima Blainville-sur-Orne, Bourg-en-Bresse i Lion.