Novosti


 

16.03.2015

NOVO PROŠIRENJE NAŠE GAME RENAULT TRUCKS GRAĐEVINSKE MEHANIZACIJE NA INTERMAT-u

Prezentacija novih funkcionalnosti na sajmu Intermat od 20. do 25. aprila 2015.

Renault Trucks će predstaviti najnovija proširenja svoje game građevinske mehanizacije na Intermat sajmu koji se održava od 20. do 25. aprila 2015. u mjestu Paris-Nord Villepinte. Poseban naglasak na štandu Renault Trucksa biće stavljen na mješalicu Renault Trucks C XLOAD, C 8x4 Tridem i K Xtrem.

Renault Trucks će predstaviti široku paletu svojih vozila iz game C i K građevinske mehanizacije tokom Međunarodnog sajma mašina, materijala i opreme za građevinsku industriju, Intermat, koji se održava od 20. do 25. aprila 2015. u mjestu Paris-Nord Villepinte. Ovo će biti prilika da Renault Trucks predstavi nove konfiguracije svojih C i K vozila, te ponudu popratnih usluga za njihovu podršku. Veliki broj dostupnih verzija i modularne opcije u dvije game, omogućavaju Renault Trucksu da građevinskim kompanijama ponudi robusna transportna rješenja, projektovana s ciljem smanjivanja operativnih troškova, bez obzira o kojoj grani specijalizacije se radi.

Na svom štandu, Renault Trucks će predstaviti model C 8x4 XLOAD (opremljen sa mješalicom cementa). Prednosti modela C XLOAD vezane su za posebne napore uložene u smanjivanje težine bez tereta što građevincima omogućava da natovare više betona u svakoj vožnji čime se povećava produktivnost i ekonomičnost.

Renault Trucks će takođe predstaviti model C 8x4*4 Tridem. Odlikuje ga četvrta upravljačka osovina koja njegov radijus okretanja smanjuje na 90 cm što značajno poboljšava manevarske sposobnosti ovog vozila. Uz to je projektovan i za mehanizaciju sa težinom koncentrisanom na stražnjem dijelu vozila, na primjer, platformsku dizalicu, odvojivi kiper, konzolnu dizalicu ili industrijsku jedinicu za usisavanje.

Za aktivnosti u kamenolomu, kupci će moći vidjeti model K 8x4 Xtrem kojeg odlikuje ojačana šasija i novi Optidriver Xtrem mjenjač sa robusnijom mehanikom, prilagođenom ovoj vrsti zahtjevnih aktivnosti. Model K Xtrem je opremljen 24 inčnim pneumaticima koji su odobreni za kretanje na javnim putevima. Renault Trucks je prvi proizvođač u Evropi koji je predstavio ovu vrstu pnumatika za proizvodne kamione. Njima se dodatno povećava tovarni kapacitet i sposobnost savladavanja prepreka za model K, zahvaljujući većoj odignutosti od podloge i većim ulaznim i izlaznim uglovima.

Nadalje, model Renault Trucks C 6x4 OptiTrack će takođe biti predstavljen. OptiTrack vozilima daje dodatnu kratkotrajnu vučnu silu koju omogućavaju 2 hidraulična motora montirana na glavčine prednjih točkova. Ovaj sistem pruža privremeni pogon na sve točkove na zahtjev čime se eliminiraju ograničenja "konvencionalnih" vozila sa pogonom na sve točkove, posebno posmatrano sa aspekta potrošnje goriva, visine utovara, troškova održavanja i dodatne težine.

Model C cab 2,3 m 6x4, vozilo prilagođeno potrebama prevoznika koji vrše prevoz građevinskog materijala sa više istovarnih mjesta u gradskom i prigradskom okruženju, takođe će biti prikazan na Intermat-u. Ovo vozilo dolazi sa OptiDriver robotiziranim ručnim mjenjačem u standardnoj opremi. Visina kabine i njena manja širina, vozaču pružaju bolje manevarske mogućnosti i olakšavaju često ulaženje i izlaženje iz kabine.

Konačno, nakon distribuiranja svoje cjelokupne nove game u Evropi tokom 2013. i 2014., kompanija Renault Trucks je lansirala svoja nova vozila na Bliskom istoku i u Africi i time još jednom potvrdila svoju globalnu prisutnost. U tu svrhu, kompanija Renault Trucks će predstaviti svoj tegljač K 6x4 na sajmu Intermat.

Renault Trucks će predstaviti svoja vozila na sajmu Intermat koji se održava od 20. do 25. aprila 2015. (hala br. 6, niz C, štand 083).

Kupci će takođe moći vidjeti građevinsku mehanizaciju iz game C i K na štandovima naših partnera koji izrađuju karoserije.