Novosti


 

05.10.2011

ROĐENDANSKA ČESTITKA NA KOTAČIMA

2900 POTPISA IZ CIJELOG SVIJETA


RENAULT MAGNUM  U OBLIKU ROĐENDANSKE ČESTITKE


Na 18. Međunarodnom festivalu Trucker & Country u švicarskom gradu Interlaken održanom od 24. do 26. lipnja 2011. Renault Trucks (Švicarska) izložio je vozilo Renault Magnum 520.18 koji slavi svoj 20. rođendan. Zadatak gostiju i posjetitelja Renault Trucks štanda bio je ukrasiti taj admiralski brod sa što više potpisa s ciljem da se napravi najveća pokretna „rođendanska čestitka“. Tijekom vikenda skupljeno je oko 2900 potpisa i to ne samo iz Švicarske, nego iz cijelog svijeta: iz Čilea, Japana, Rusije, Norveške i drugih zemalja. Među svim potpisanima izabran je i jedan dobitnik kojemu je pripala čast u rujnu odvesti ovu čestitku na kotačima do sjedišta Renault Trucks u St. Priest kod Lyona.

Put dug preko 400 kilometara vodio je prema St. Priestu do glavnog sjedišta tvrtke Renault Trucks SAS. Rene Wyss bio je za volanom: „Armature i automatski prijenos brzina su jednaki kao na mom nedavno kupljenom kamionu Renault Premium Lander. Stoga se ne moram posebno prilagođavati ili dugo tražiti. Pogled odozgo i kabina sa klupom za sjedenje i stolom su u svakom slučaju novitet za mene, odlično!!

U 15 sati je ova rođendanska čestitka s 520 konjskih snaga stigla u St. Priest u Francuskoj, gdje je gospodin Stefano Chmielewski, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Renault Trucks SAS, u pratnji gospodina Thomasa Murera, glavnog menadžera tvrtke Renault Trucks Hub AdriAlps, osobno došao pozdraviti i dočekati ovu atrakciju. Predsjednik Chmielewski je s čuđenjem proučavao potpise.

Nakon svečanog prijema uslijedio je izlet s večerom u renomiranom restoranu Paul Bocuse u metropoli Rhône, a sutradan ujutro posjet modernoj tvornici motora u kojoj Renault Trucks proizvodi 9 i 11-litrene motore.
Utisci gospodina Renea Wyssa, 21. rujna 2011. nakon povratka u Dietikon: „Udobnost vožnje u Renault Magnumu je izvrsna i ne bih imao ništa protiv još dulje voziti ovaj kamion. Ovo putovanje će mi još dugo ostati u sjećanju.“
Ovaj Renault Magnum ukrašen s 2900 potpisa, koji su zaštićeni lakom, sada se nalazi u prodaji.