Novosti


30.06.2015

SEDAM RENAULT TRUCKS T KAMIONA ZA RED BULL RACING TIM

Sedam Renault Trucks kamiona je isporučeno za Formula 1 Red Bull Racing trkaći tim.

Sedam Renault Trucks T 520 High kamiona je isporučeno za Formula 1 Red Bull Racing trkaći tim. Njihova misija: usluga transporta za Red Bull na različite trke velike nagrade Formule 1.

Kada sedam kamiona s poluprikolicom prevozi sedam kontejnera širom Evrope, to samo po sebi nije ništa posebno. U stvari, to bi bilo tako da sedam kontejnera u pitanju ne sadrži komponente Red Bullovog Tree House-a: vjernog pratioca i pomoćnika Red Bull Racing Formula 1 tima koji putuje širom Evrope, sa trke na trku. Tree House, sastavljen od servisne radionice i mobilnih ureda, prati ekipu Red Bull svakog vikenda na trkama širom Evrope. Četiri kontejnera mobilne servisne radionice ne sadrže samo klasične alate, u njima se nalazi i 3D štampač na kojem se mogu ispisati svi potrebni rezervni dijelovi. U svijetu trka, sposobnost brze reakcije je veoma bitna. Tree House tako predstavlja logični dodatak boksu Red Bull-a. Tri preostala kontejnera se koriste kao mobilni uredi i primaju 35 osoba.

Vozni park u potpunosti sastavljen od Renault Trucks vozila.

Isporukom pomenutih sedam Renault Trucks T 520 High kamiona, nastavlja se dugogodišnja saradnja Red Bulla i kompanije Renault Trucks. Posmatrano sa aspekta opreme, ovih sedam Renault Trucks T 520 High kamiona je izuzetno opremljeno. Počev od najnovijeg Euro 6 motora zapremine 13 litara sa 520 konjskih snaga, pa sve do High Sleeper Cab kabine sa unutrašnjom visinom od 2,05 metara. Red Bullovim vozačima na raspolaganju je brzo mijenjanje brzina zahvaljujući automatiziranom mjenjaču Optidriver. Usporavanje je takođe pojednostavljeno zahvaljujući retarderima Optibrake+ i Voith.