PRESS


 • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
  • donington_1_1
  • donington_2_1
  • donington_3
  • donington_4
  • donington_5
 

09.07.2012

TRUCK RACING DONINGTON 2012

RENAULT TRUCKS OSVAJA BODOVE U DONINGTONU

 

Peta etapa Truck Racing prvenstva održala se u Doningtonu, u Velikoj Britaniji, gdje je tim Renault Trucks-MKR Technology osvojivši drugo mjesto i dva puta treće mjesto na podijumu sakupio vrijedne bodove za daljnje natjecanje.
Renault Trucks UK bio je glavni sponzor te je za 4000 uzvanika priredio zabavu i toplu dobrodošlicu.


U prvom danu utrka u Doningtonu Adam Lacko osvojio je treće mjesto u prvoj utrci da bi nakon toga bio prisiljen napustiti drugu utrku zbog spektakularnog gomilanja i sudaranja. U ovoj je utrci Markus Bösiger, koji je u prvoj završio na 5.mjestu, također bio žrtva naprasitog naguravanja te ju je morao napustiti. Nije ni Markus Oestreicha zaobišla loša sreća u subotnjim utrkama kad zbog mehaničkog kvara nije mogao sudjelovati u drugoj utrci. Između ova dva dana tehnički tim imao je pune ruke posla kako bi povratio u prvobitno stanje oštećene kamione. Zahvaljujući njihovoj stručnosti i brzini svi su mogli sutradan nastaviti s natjecanjem.


A Markus Oestreich iskoristio je priliku za svoju osvetu te je osvojio drugo mjesto u prvoj nedjeljnoj utrci. U drugoj nedjeljnoj utrci koja se odvijala po pljusku Markus Oestreich ponovno se popeo na treće mjesto na podijumu. U općem poretku tim je i dalje na prvom mjestu s 481 boda dok je u individualnom Markus Oestreich na trećem mjestu s 163 osvojena boda, a slijede ga dvoje timskih kolega.


Za 5. etapu europskog FIA Prvenstava utrke kamiona Renault Trucks imao je namjeru sa svima podijeliti svoju strast prema kamionima i utrci. Marc Martinez, generalni direktor Renault Trucks UK, glavnog sponzora događaja rekao je slijedeće: „Utrka u Doningtonu jedinstvena je prilika da okupimo klijente, distributere, vozače i njihove obitelji oko naše marke i njenih vrijednosti“.

Štand od Renault Trucks UK, impozantan kako veličinom tako i brojem posjetitelja, isticao se tijekom cijelog vikenda. Osim izložbi i animacija Renault Trucks priredio je pravu zabavu za odrasle i najmlađe.
Čitava gama vozila Renault Trucks bila je izložena na glavnome štandu: od Renault Mastera do Renault Magnuma preko Renault Keraxa 4000 posjetitelja proizvođača moglo je uživati u 11 izloženih vozila. Isticala se ponuda rabljenih vozila Premium Selection i rješenja najma vozila koja nudi BRS, partner Renault Trucksa u Velikoj Britaniji. Ključni dio čitavog spektakla bio je Renault Premium Route u bojama engleske zastave koji je služio kao „Pace truck“ u svakoj utrci.


Animacije za posjetitelje nije nedostajalo: akustični koncerti, simulatori vožnje Formule 1, spektakli i napuhani dvorci oduševili su kako mlađe tako i starije. Ovo je pregled onoga što 14. i 15.07. čeka zaljubljenike u utrke kamiona na sljedećem nezaobilaznom vikendu sezone u Nürburgringu!

 

Ovdje se nalazi priopćenje u PDFu

Potražite ovdje našu web stranicu posvećenu Truck Racingu

 

Foto:
Renault Trucks, glavni sponzor utrke u Doningtonu, predstavio se na impresivan način.