PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • aa-presse-info-le-mans-01
    • aa-presse-info-le-mans-02
    • aa-presse-info-le-mans-03
 

18.10.2012

TRUCK RACING LE MANS

DVOSTRUKA POBJEDA ZA RENAULT TRUCKS:
TIMSKI ŠAMPION FRANCUSKE I EVROPE U TRUCK RACINGU!


Na zadnjem susretu sezone Truck Racing 2012 tim Renault Trucks-MKR Technology osvojio je krunu evropskog timskog prvaka. Ovo je drugi put da je ovaj tim ponio naslov nakon njihove pobjede 2010. U trećoj utrci vikenda vozači su čak imali dvostruku pobjedu unatoč pljuskovima. Nedostatak sunca nije spriječilo proizvođača da dostojno proslavi pobjedu sa svojim uzvanicima i svima onima koji dijele istu strast prema kamionima.


Unatoč vrlo mokrim vremenskim uvjetima posljednji susret sezone Truck Racing pretvorio se u slavlje za Renault Trucks. S točno osvojenih 1000 bodova proizvođač je ponio naslov evropskog prvaka zajedno s timom MKR-Technology. Na velikom finalu sezone, vozači su na stazi Bugatti briljantno obranili boje Renault Trucksa, posebno u nedjelju ujutro kada su po velikome pljusku Markus Bösiger i Adam Lacko imali dvostruku pobjedu. Adam Lacko se ponovno popeo na drugu stepenicu podija nakon četvrte i finalne utrke vikenda i sezone 2012. U finalnom plasmanu Adam Lacko završio je na trećem mjestu s osvojenih 330 bodova, Markus Oestreich na četvrtom s osvojenih 311 bodova i Markus Bösiger na šestom s osvojena 282 boda. Team 14 također je bio u euforičnom raspoloženju nakon sjajnog vikenda kada je Anthony Janiec na svome Renault Premiumu zaokružio sezonu osvojivši 4 mjesta na podiju u četiri utrke i zauzeo 9.mjesto u sveukupnom poretku.


U Francuskom prvenstvu tim Truck Racing Aravi postao je francuski prvak po drugi puta zaredom. Vozeći svoj Renault Premium, Lionel Montagne odupro se pritiscima i odnio pobjedu u zadnjoj utrci sezone. Trijumf je bio potpun!


Na magičnoj stazi u Le Mansu, Renault Trucks se izrazito potrudio podijeliti strast prema kamionima s klijentima, vozačima i svim ostalim posjetiocima. Gledatelji su bili pozvani da posjete šator Renault Trucksa gdje je proizvođač istaknuo svoje "French Talents" i podsjetio na 4 mjesta proizvodnje u Francuskoj i radnu snagu od 10 000 zaposlenika. 3 Renault Magnuma u plavoj, bijeloj i crvenoj boji simbolično su dočekali posjetitelje.


Odmah kraj njih stajala su dva vozila Renault Premium Selection Racing koja su demonstrirala svu stručnost i znanje kao i kapacitet inovacija Renault Trucksa po pitanju rabljenih vozila. Ova posebna serija, trenutno dostupna isključivo na francuskom tržištu, nudi kupcu mogućnost da personalizira stil svoga vozila u "Truck Racing", bez kompromisa po pitanju troškova i kvalitete. „Trkača“ atmosfera zahuktavala se i unutar šatora gdje su simulatori utrka kao i obično privukli brojne posjetitelje.


Šator je također istaknuo temu uštede goriva na način da je ovaj snažan angažman čitave kompanije predstavio banerima All for Fuel Eco i putem Optifuel Solutions za smanjenje potrošnje goriva. Ova dva fokusa su se pokazala iznimno popularnima s obzirom da je 3000 klijenata posjetilo stazu Bugatti tijekom vikenda.


Utrka kamiona Le Mans 24 H bila je također prilika za Renault Trucks Racing i lansiranje njezine simulacijske igre utrke kamiona na Facebooku. Igra je već bila raspoloživa na PC-u, Pametnim telefonima i tabletu (Android i iOS), a od prošloga vikenda može se igrati i na najvećoj svjetskoj socijalnoj mreži.


Ponosan na svoj doprinos u Truck Racingu, Renault Trucks nastavit će sa svojim angažmanom i sudjelovati na sljedećem natjecanju 2013 g. Stoga proizvođač zakazuje svojim obožavateljima sastanak na sljedeće proljeće kod otvaranja nove sezone strasti i natjecanja.

 

Opis foto:
Truck Racing Le Mans 1-3: S posljednjom utrkom sezone 2012 u kišnom Le Mansu, tim Renault Trucks-MKR Technology odnio je pobjedu u ekipnom natjecanju.

Fotografije: © Renault Trucks

 

Objavu u PDFu preuzmite ovdje

Potražite ovdje našu web stranicu posvećenu Truck Racingu