PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • time-book-1
    • time-book-2
    • time-book-3
 

23.12.2011

APLIKACIJA TIME BOOK

TIME BOOK: DNEVNIK VOŽNJE ZA 21. STOLJEĆE


Vozači su navikli zapisivati u bilježnicu vrijeme provedeno na cesti. Sada im Renault Trucks nudi da zamijene svoju bilježnicu s... njihovim iPhonom na kojem mogu preuzeti novu aplikaciju Time Book. Tijekom dana vozač u nju bilježi koliko je vremena proveo u vožnji a koliko u odmaranju. Kada dostigne maksimalno dopušteno vrijeme vožnje, dobiva upozorenje. Po završetku svoga zadatka može konzultirati ove podatke u obliku informatičke datoteke.


Skoro svi vozači drže bilježnicu na dohvat ruke gdje bilježe vrijeme vožnje i odmora. Ali u današnje vrijeme tehnologije bilježnice više ne mogu biti dostatne. Stoga Renault Trucks odgovara modernijim rješenjima na zahtjeve vozača tako što je zamijenio bilježnicu besplatnom iPhone aplikacijom - Time Book. Iako ih bilježi tahograf kao jedina zakonska referenca za ovu vrstu mjera, snimljeni podaci putem ove aplikacije omogućavaju da vozači predvide situaciju i ne prijeđu zakonski dozvoljeno vrijeme vožnje.
Kada krenu na put vozači koji koriste Time Book samo moraju pritisnuti jednu od četiri ikone: "Vožnja", "Vrijeme čekanja", "Kratki odmor" ili "Dugi odmor" kako bi opisali svoju aktivnost i startali štopericu. Na kraju aktivnosti opet jednostavnim pritiskom zaustavljaju isticanje vremena i eventualno pokreću novu aktivnost. Snimljeni podataci su zatim prebačeni u virtualnu bilježnicu koja prikazuje aktivnost, vrijeme starta i završetka kao i dužinu trajanja aktivnosti. Na kraju dana ili zadatka vozači mogu pronaći ovu "bilježnicu" i napraviti preinake ukoliko je bilo grešaka kao na primjer kod unosa vremena. Zatim se ova informacija može slati e-mailom voditeljima flota za pohranjivanje ili ispis.

Ovo aplikacija posvećena vozačima prvobitno je kreirana kako bi obavljanje njihovih svakodnevnih zadataka učinila jednostavnijima. Ona može biti podešena ovisno o individualnim potrebama. Na primjer ako istekne dozvoljeno vrijeme vožnje, vozači mogu odabrati opciju kada žele da budu upozoreni (30, 15 minuta ranije itd.). NavTruck, posebna GPS aplikacija dostupna za iPhone može biti nadopunjiv alat od velike važnosti jer NavTruck pokazuje preostalo vrijeme prije dolaska na destinaciju. Kada se oglasi alarm vozači mogu lako vidjeti imaju li dovoljno vremena do dolaska do destinacije ili trebaju upitati NavTruck da pronađe u svojoj bazi mjesto za odmor.

Na isti način vozač može podesiti Time Book dok se odmara kada će ih njihov iPhone obavijestiti kada mogu nastaviti s vožnjom. Vozači također mogu ugasiti sva upozorenja i koristiti aplikaciju samo za bilješke.
Lako razumljiv i upotrebljiv Time Book napravljen je da posluži vozačima i oslobodi ih nezgrapnih bilježnica. Uz Time Book vozači se mogu bezbrižno voziti i odmarati, posebno ako ovu aplikaciju koriste zajedno s aplikacijom NavTruck. Na kraju njihovi iPhone uređaji postaju korisni i temeljni radni alati u učinkovitom izvršavanju svakodnevnih zadataka


Dostupne aplikacije:
- NavTruck: GPS sustav dostupan za iPhone i Android
- Deliver Eye: aplikacija koja omogućava slanje geografski označenih fotografija u slučaju kašnjenja, oštećenja robe
- Renault Trucks Network: za pronalaženje svih prodajnih i servisnih mjesta jednim klikom
- Renault Trucks Racing: igra simulacije vožnje kamiona
- Truckers Gallery: dijeljenje zajedničkih strasti objavljivanjem fotografija kamiona iz cijeloga svijeta


Aplikacije od Renault Trucksa u potpunosti su usklađene s porukom Renault Trucks Deliver. Njihov razvoj započeo je prije nekoliko godina i napravljene su kako bi povratile osjećaj ponosa među svim profesionalcima cestovnog prijevoza, posebno vozačima, podsjećajući ih na ključnu ulogu koju imaju u društvu. Transport je jedna od grana industrije koja je zabilježila najviše napretka u posljednjih nekoliko godina uvođenjem mobilnog Interneta u vozačev svakodnevni život što je revolucionarno koliko i uvođenje Interneta u urede. Iz tog im razloga Renault Trucks želi što više pomoći kreiranjem aplikacija koje ispunjavaju njihove potrebe. Ovaj kredo bit će upotrijebljen i za buduće Renault Trucks smartphone aplikacije.

Download PDF


Foto:
Time Book 1, 2 & 3: nova aplikacija Renault Trucksa za iPhone dozvoljava da imate vlastitu mobilni dnevnik vožnje gdje ćete bilježiti u obliku liste vrijeme vožnje, čekanja i pauze.
Fotografije: © Renault Trucks