PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • 11_2012_fuel-eco-app-1
    • 11_2012_fuel-eco-app-2
    • 11_2012_fuel-eco-app-3
    • 11_2012_fuel-eco-app-4
 

12.11.2012

APLIKACIJA TRUCK FUEL ECO DRIVING

APLIKACIJA ZA UČENJE EKO-VOŽNJE KAMIONA

 

Renault Trucks razvio je novu aplikaciju ‘Truck Fuel Eco Driving’ pomoću koje možete vježbati ekonomičnu vožnju kamiona na svome pametnom telefonu ili računalu-tabletu. Ovo je ozbiljna igra koja vas uči kako predvidjeti profil ceste i smanjiti potrošnju a da pri tome ne ugrozite učinkovitost vozila.


Igra ‘Truck Fuel Eco Driving’ koju je razvio Renault Trucks i koja je prvi puta predstavljena na video simulatorima tijekom međunarodnog sajma IAA u Hanoveru sada je dostupna za pametne telefone i računala-tablete. Aplikacija se temelji na problemima s kojima se vozači svakodnevno susreću na cesti te pomoću nje igrač preuzima ulogu vozača vozila Renault Premium Route koje vuče 40 t tereta i treba stići na cilj što je prije moguće na najekonomičniji način.


10 misija u 10 razina vodi igrača na ceste gradskih i prigradskih naselja, autoceste ili na jedne i druge u kombinaciji. Na početku svake misije igrač dobije određene zadatke. Na primjer, od njega se traži da kontrolira potrošnju goriva dok se vozi uz i niz brdo ili u gradskom prometu.


Pomoću informacija o zaprekama na cesti (semafori, raskrižja ili zastoji) i o lokalnoj topografiji (vožnja uzbrdo i nizbrdo…), vozač mora misliti unaprijed koliko je god to moguće kako bi iskoristio inerciju vozila, ubrzanje i pravi trenutak za uključivanje tempomata. Cilj je sačuvati veliku brzinu vožnje i istovremeno smanjiti potrošnju goriva. Prema informacijama koje vozač vidi na svome zaslonu on može u svakom trenutku odlučiti o ubrzanju ili kočenju vozila. Ali isto tako mora biti oprezan jer ga jedna greška može vratiti na početak vožnje. Drugim riječima, na višu razinu mogu prijeći oni vozači koji su ispunili cilj postavljen na početku svake misije. Na kraju svakog putovanja odnosno misije igrač treba dobiti najmanje jednu zvijezdu kako bi prešao na sljedeću razinu. Najbolji vozači mogu zaraditi do 3 zvijezde koje su mjerilo kvalitete njihove vožnje.

Ova aplikacija, dizajnirana prema pravilima „serious games“, igrama naučnog tipa, na zabavan način primjenjuje principe eko-vožnje. Početnici i oni iskusni vozači naći će korisne načine kako testirati stil vožnje i kako ga poboljšati u stvarnim uvjetima.


Aplikacija ‘Truck Fuel Eco Driving’ može se besplatno preuzeti i dostupna je na 5 jezika (francuski, engleski, njemački, španjolski i talijanski) za pametne telefone i računala-tablete koji rade na sustavima iOS i Android.

 

Link na AppStore
Link na Google Play

Foto:
Fuel Eco App 1, 2, 3 i 4: Aplikacija “Truck Fuel Eco Driving” by Renault Trucks obučava korisnike kako poboljšati stil vožnje .

Fotografije: © Renault Trucks

 

Download priopćenje u PDFu

 

Za pregled ostalih aplikacija kliknite ovdje