PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • bild1
    • bild2
    • bild3
    • bild4
 

25.10.2011

FELDSCHLÖSSCHEN

FELDSCHLÖSSCHEN PREUZIMA VOZILA OD RENAULT TRUCKSA

 

Najveća pivovara u Švicarskoj Feldschlösschen (www.feldschloesschen.com), koja pripada Carlsberg-grupi, djeluje diljem Švicarske na četiri područja proizvodnje i sedamnaest područja logistike. Za konačnu raspodjelu logističkog skladišta, nacionalni je lider na svom području naručio 136 novih kamiona Renault Trucks (Švicarska), koji će se postupno dostavljati. Sanduke za piće za 110 vozila Renault Premium Distribution 430.26 EEV i 26 Renault Midluma 300.16 EEV, odnosno Renault Midluma 270.13 EEV najvećim dijelom dostavlja proizvođač Orten Fahrzeugbau iz Bernkastel-Kues koji je specijaliziran za ovakvu vrstu nadogradnje. Deset Renault Premium Distribution opremljeni su sanducima Geser Fahrzeugbau u Littau.
26. rujna preuzeli su Thomas Metzger, predsjednik uprave Feldschlösschen Getränke d.d. i direktor logistike Thomas Stadler od Thomasa Maurera, generalnog menadžera Renault Trucks (Švicarska) d.d., kao i Roberta Ortena, upravitelja Orten Fahrzeugbau d.o.o., dvanaest novih vozila za prijevoz pića na području pivovare Feldschlösschen.
Motori novih vozila ispunjavaju tadašnji najviši standard emisije izlaznih plinova Eura 5 EEV i time odgovaraju strogim zahtjevima Feldschlösschen Getränke d.d. o očuvanju okoliša. 11-litreni motori, dizajnirani i za vuču prikolica Renault Premium Distribution, imaju 430 KS, najveći okretni moment od 2040 Nm u rasponu između 950 i 1400 okr/min, te su opremljeni automatskim mjenjačem za uštedu goriva Optidriver+. Prateće osovine pokretljive su i mogu se rasteretiti radi poboljšanja vuče. Renault Midlum 4x2 opremljeni su DXi7 motorom, koji posjeduje 300 KS i najveći okretni moment od 1071 Nm (od 1200 do 1800 okr/min). Nadalje, i ova su vozila opremljena automatiziranim mjenjačem, Optitronic mjenjačem, koji dalje povećava ekonomičnost Renault Midluma
Nadogradnje odgovaraju najnovijim sigurnosnim smjernicama utovara. U roku minute od otvaranja sustava kliznih vrata, SafeServer tvrtke Orten Fahrzeugbau ostvaruje se kroz okomito postavljene aluminijske panele, koji služe za sigurnost utovara paleta pića, i to bez bočnih letvica i čvrstog privezivanja prema internacionalnim smjernicama EN 12642 CL. Hladnjaci su čvrsto privezani, što je jamstvo sigurnosti prijevoza. U prednjem dijelu montirana su transportna postolja za zakonom dozvoljeno otpremanje CO2-boca, koje su potrebne pri točenju pića. Ovdje se upotrebljavaju i sigurnosne šipke opremljene čvrstim zatvaračima.

Nosivost stražnjih kip vrata kamiona proizvođača Dautel iznosi 2000 kg, a ona imaju i zaštitu protiv klizanja. Postoje dva prekidača protiv kotrljanja na stražnjim vratima, kojima se upravlja nogom, a služe kako bi se očuvale palete pri istovaru. Upravljanje je ručno, a postoji i mogućnost bežičnog daljinskog upravljanja. Vozila raspolažu bočnim vratima, koja se mogu rasklapati kako bi se olakšao istovar. Vozni zapor sprječava daljnju vožnju i time upozorava vozača da bočna vrata ne zaboravi sklopiti prije vožnje.
Feldschlösschen Getränke d.d. donio je odluku o uzimaju 136 Renault Trucks kamiona nakon stroge evaluacije i testiranja te usporedbe s drugim proizvodnim markama na različitim područjima u Švicarskoj.
1876. godine osnovana tvrtka Feldschlösschen Getränke d.d. zapošljava 1300 radnika, a od toga 500 na području logistike. Gruba podjela u regionalna skladišta obavlja se do 60 posto željeznicama i do 40 posto ovlaštenim cestovnim transportom. Distribucijom se preuzima oko 200 vlastitih kamiona, u kojima uglavnom borave vozač i suvozač. Oni opskrbljavaju ukupno oko 25 000 kupaca gastronomije, kao i trgovine pića. Za posebne prigode Feldschlösschen posjeduje devet konja s kočijom i pivskim bačvama, koji putuju kroz cijelu Švicarsku.

 

Objava u PDFu

 

Fotografije © Renault Trucks

Opis fotografija nalazi se u priopćenju