PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • magny-cours-1
    • magny-cours-2
    • magny-cours-3
    • magny-cours-4
 

19.09.2011

RENAULT MAGNUM - 20 GODINA USPJEHA

20 USPJEŠNIH GODINA ZA RENAULT MAGNUM: PRVI DIO

 

Ne obilježava se svaki dan 20 godina uspjeha! Posebno ako se radi o simboličnom vozilu kao što je to Renault Magnum. Kako bi obilježili ovu simboličnu godišnjicu Renault Trucks France pozvao je početkom ljeta vozače, vlasnike-vozače i obožavatelje Renault Magnuma na dvodnevno slavlje na stazi Nevers Magny-Cours za vrijeme susreta French Truck Racing Championship Cup. Ovaj događaj bio je ispunjen emocijama kao što se može i vidjeti u albumu "Be part of the legend", postavljenom na Facebook stranici: www.facebook.com/entrezdanslalegende.

Renault Magnum je 1991.god. obilježio povijest kada ga je europski press, potpuno zaveden ovim novim konceptom vozila, proglasio "Kamionom godine”. S potpuno ravnim podom, unutrašnjom visinom od 1,87 m (s vremenom povećanom na 2m) i dotad neviđenim komforom u kabini, Renault Magnum unio je revoluciju u svijet kamiona. Ove 2011. godine Renault Trucks odlučio je proslaviti 20 godina uspjeha Renault Magnuma. "Ovo legendarno vozilo bilo je kreirano sa i za cestovne prijevoznike," objasnio je Florence Guichard, direktor operativnog marketinga unutar Renault Trucks France. "za mnoge od njih Renault Magnum je još uvijek idealno vozilo. U njihovim očima ono predstavlja puno više od moćnog radnog alata visokih performansi. To je osobni prostor u kojem rade, žive i opuštaju se kao i iznimno važan vektor imidža. Bilo je stoga prirodno zajedno s njima proslaviti dvije dekade uspjeha s obzirom da vozači čine integralni dio legende Renault Magnuma i veoma su utjecajni ambasadori naše marke."


Prvi događaj koji je obilježio 20 uspješnih godina bilo je okupljanje vozila Renault Magnum na događaju "Be part of the legend" održanom za vrijeme susreta French Truck Racing Championship Cup na poznatoj stazi Magny-Cour. Da bi odabrali najljepši Renault Magnum, kreirana je posebna Internet stranica na kojoj su vlasnici-vozači bili pozvani da postavljaju fotografije svojih Renault Magnuma. 50 odabranih pokazalo se na stazi Magny-Cours. Na veliki dan neki od njih predstavljajući sve generacije i specijalna izdanja vozila Renault Magnum bili su izloženi na štandu Renault Trucks, dok su ostali u blizini formirali dugu liniju časti kako bi gledatelji mogli uživati u njoj tijekom vikenda.

Uručene su dvije nagrade vozačima Renault Magnuma: "Proizvođačev trofej" za ukrašavanje Renault Magnuma i "Nagrada gledatelja" za bijelo posebno izdanje Renault Magnum Route 66.
Drugi važan trenutak je bila vikend parada ovih kamiona. Florence Guichard predstavio je svako vozilo, ali još važniji je bio način na koji su vozači naglasili kako su prvenstveno oni učinili i još uvijek čine ovo vozilo legendom na cestama. Slavlje se nastavilo do navečer kad je poznati DJ Laurent Wolf doslovno zapalio goste sa svojim dinamičnim umikasavanjima. Cijelo vrijeme emocije su bile toliko snažne da su bile skoro opipljive. "Uistinu smo imali osjećaj kao da pripadamo zajednici." komentirao je jedan od vozača. "Izgledalo je kao obiteljski tulum," dodao je drugi. Povrh toga ovo je bila izvanredna prilika za sve ljubitelje Renault Magnuma, posjetitelje i vozače, da među sobom izmijene anegdote i ideje za uređenje ili dekoraciju njihova najdražeg kamiona.


Prvi album fotografija "Be part of the legend" može se vidjeti na Facebook stranici.


Nakon jednog ovakvog uspjeha, slavlja za 20 godina uspjeha Renault Magnuma nisu se mogla zaustaviti tako da će se zajednica Renault Magnum entuzijasta imati priliku ponovno se okupiti 7. i 8.listopada za vrijeme 24-satne utrke kamiona Le Mans.

 

Priopćenje u PDFu

 

 

Foto:
Magny-Cours 1, 2, 3 and 4: Magny-Cours je lokacija prvog festivala 20. rođendana Renault Magnuma.
Fotografije: © Renault Trucks