PRESS


 • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
  • premium-truck-racing_03
  • premium-truck-racing_04
  • premium-truck-racing_02
  • premium-truck-racing_05
  • premium-truck-racing_01
 

03.00.2011

RENAULT PREMIUM TRUCK RACING

RENAULT PREMIUM ROUTE "TRUCK RACING" SPECIJALNO IZDANJE: S OKUSOM UTRKE

 

Postavši europskim prvakom 2010. u ekipnom prvenstvu, Renault Trucks htio je podijeliti pobjedu sa svojim klijentima na način da je lansirao specijalno izdanje vozila Renault Premium Route "Truck Racing". Vozač neće samo moći uživati u svojstvenim performansama na cesti jednog Renault Premium Route i smanjenoj potrošnji, nego će moći uroniti u svijet u kojem dominiraju elementi utrke. Ti elementi se odnose na vanjsku dekoraciju "Renault Trucks Racing" sa crvenim štitnikom od sunca, kožni upravljač, specifične navlake za sjedala i tepihe. Svako vozilo također se ističe natpisom "Europski šampion". Drugim riječima, ovo je sasvim jedinstveno vozilo koje neće proći neprimijećeno na cesti!

Angažman Renault Trucksa u Truck Racingu je prije svega pitanje strasti. Strasti prema kamionima, tehnologiji i natjecanju. Ali ono vrijedi samo ukoliko ga se podijeli s klijentima, kako na utrci, tako i na cesti. Stoga je Renault Trucks odlučio proslaviti osvojeni naslov europskog prvaka 2010. u utrci kamiona lansiranjem specijalnog modela vozila Renault Premium Route "Truck Racing".
Ova izvedba vozila Renault Premium Route, koje je poznato po svojim performansama na cesti i niskoj potrošnji, dostupna je kao tegljač pogonske konfiguracije 4x2 (ili 6x2 za tržište Velike Britanije), te je opremljena motorom DXi11 460 KS i automatiziranim mjenjačem Optidriver+. Elementi iz svijeta utrka dominiraju vanjskim dizajnom tako da ovo vozilo ne može proći nezamijećeno na cesti! Oznaka "01" koja simbolizira naslov europskog prvaka jasno je vidljiva na prednjem dijelu i na vrhu bočnih vrata. Trapezne pregrade zraka, smještene između dva prednja fara, podsjećaju na Renault Premium Racing koji je svojim originalnim i oštrim dizajnom ostavio izrazito snažan dojam u prošloj Truck Racing sezoni. I na kraju, aluminijski naplatci, zajedno s logom "Renault Trucks Racing" i logom partnera "MKR Technology", daju ovom vozilu natjecateljsku vjerodostojnost. U kabini je isti osjećaj! Posebno dizajnirane sive presvlake za sjedala s logom Renault Trucks Racing, kao i upravljač u crvenoj koži, pružit će vozaču osjećaj da upravlja vrlo specijalnim vozilom budeći pri tome natjecateljski duh i atmosferu utrke.

Po pitanju vožnje Renault Premium Route uživa u izvanrednim performansama na cesti. "Na Renault Premium Route upravljač i ovjesi potpuno su neovisni," objašnjava Philippe Boitard, inženjer za držanje putanje na cesti iz Renault Trucksa. "Upravljač je vrlo precizan i krajnje siguran te omogućuje vozaču da instinktivno nađe pravu putanju. Na primjer, ako kotači naiđu na rupu na cesti nije potrebno upravljač ispravljati." Što se tiče motora DXi-Racing koji je pokazao nadmoć i pouzdanost rijekom posljednje Truck Racing sezone, on je direktna prilagodba serijskog motora, budući da DXi11 i 13 imaju istu osnovu. "Skoro 80% trkaćih motora nalazi se u serijskom motoru, prema FIA regulativi" podsjeća nas Maxime Le Bech, inženjer za motore. "Snaga DXi11," dodaje, "leži u njegovoj sposobnosti da dostavi maksimalan moment pri niskom obrtaju motora. Bilo da se radi o cesti ili stazi uvijek težimo istom – pouzdanosti i performansi!"
I na kraju, temeljeno na vozilu Renault Premium Route, kamionu s izvanrednom potrošnjom goriva, ovo specijalno izdanje "Truck Racing" uspjelo je ujediniti emocije i racionalni dizajn! Dostupno od veljače diljem Europe, omogućit će klijentima da iskuse ponos i prestiž naslova prvaka imajući istovremeno na raspolaganju pouzdan i učinkovit radni alat.