PRESS


 • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
  • navtruck
  • navtruck-6
  • navtruck-5
  • navtruck-4
  • navtruck-2
  • navtruck-1
  • navtruck-3
 

07.03.2011

RENAULT TRUCKS DONOSI GPS ZA KAMIONE

RENAULT TRUCKS SADA I ZA IPHONE I ANDROID UZ POSEBNI EKSKLUZIVNI GPS VELIKIH MOGUĆNOSTI I LOKACIJSKI UREĐAJ ZA VOZILA

 

Za korištenje na Smartphoneu, Renault Trucks predstavlja prvi GPS za teška teretna vozila dostupan na iPhoneu, kao i lokacijski uređaj za njegovu globalnu mrežu. Renault Trucks smatra da ove aplikacije imaju smisla samo ako pomažu našim kupcima i vozačima, istovremeno im olakšavajući obavljanje posla na korist cijelog društva. Upravo zato ovaj proizvođač prvi predstavlja posebnu GPS aplikaciju za teška teretna vozila za iPhone. Kad se konfiguracija vozila unese u sustav, vozaču se predlaže plan puta s najsigurnijim rutama po kojima mu je dopušteno kretanje. Ovo predstavlja revoluciju u svijetu teških teretnih vozila. Aplikaciju nadopunjuje lokacijski uređaj za kontakt s najbližim prodajnim mjestom u mreži Renault Trucks, a u pripremi su i druge aplikacije.

Događa se: vozač se s vozilom izgubi u industrijskoj zoni. Takva situacija može postati prava noćna mora: prelaze se dodatni kilometri i troši više litara dizela, a bez pravog razloga. Osim toga, potrebno je i pažljivim manevriranjem izvući se iz ulica preuskih za dimenzije vozila. S prvom posebnom GPS aplikacijom za teška teretna vozila za iPhone, Renault Trucks nudi novu i revolucionarnu uslugu za cestovni prijevoz robe.
I dok su konvencionalni GPS sustavi korisni za automobile, brzo nailaze na prepreke kad ih se prenese na gospodarska vozila: preuske ulice, niski nadvožnjaci, mjesta na kojima se ne mogu okrenuti… do sada u ponudi nije bilo ničega za vozače kamiona. Zato je, u suradnji s tvrtkom ALK, Renault Trucks razvio posebni GPS za teška teretna vozila na temelju podataka tvrtke NAVTEQ, vodeće u ovom sektoru. U obzir su uzeta ograničenja cestovnog prijevoza robe uz posebne funkcije, a tu je i iznimno ukusno dizajnirano grafičko sučelje za „sve korisnike“.

 

Cijelo priopćenje u PDF obliku preuzmite ovdje