PRESS


 • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
  • magnum_legend_1
  • magnum_legend_2
  • magnum_legend_3
  • magnum_legend_4
  • magnum_legend_5
  • magnum_legend_6
  • magnum_legend_7
  • magnum_legend_8
  • magnum_legend_9_1
  • magnum_legend_10_1
 

29.11.2011

SPECIJALAN MODEL: RENAULT MAGNUM LEGEND

ZA 20. ROĐENDAN SPECIJALAN MODEL: RENAULT MAGNUM LEGEND

 

Renault Magnum od Renault Trucksa, za klijente i ljubitelje teretnih vozila legendarno vozilo, dugovao je svojim obožavateljima dostojnu proslavu 20-og rođendana. Nakon Magny Cours i Le Mansa Renault Trucks danas otkriva limitirani posebni model ovoga klasika: Renault Magnum Legend. Ovaj model objedinjuje sva nedavna dostignuća Renault Magnuma po učinku kao i po uštedi goriva. Napomena za obožavatelje: ova ekskluzivna posebna serija proizvodi se u samo 99 numeriranih primjeraka!


Kao kamion godine 1991. koji se stalno poboljšavao u narednim generacijama Renault Magnum od Renault Trucksa sada je postao legenda. Osvojio je srca vozača na daleke udaljenosti i klijenata Renault Trucksa ne samo velikom, na vozača usmjerenom kabinom, nego i pojavom i osobinama. Svi ovi faktori su do danas ostali od velike važnosti za ovo vozilo. Krenuvši od ove misli, Renault Trucks sada predstavlja Renault Magnum Legend: limitiranu vanrednu seriju od samo 99 vozila.


Ovaj se model krasi dizajnom koji spaja mat crnu za tehničku platformu s bijelom za kabinu. Znalci će prepoznati boje Renault Magnuma AE, pretka Renault Magnuma, koji je prvi puta javnosti predstavljen 1991. Renault Magnum Legend prezentira se u prvoklasnoj izvedbi, uključujući aluminijske stepenice za vozača i suvozača, kao i kromirane ratkape i poklopce glavčine kotača. Ovi elementi dolaze osobito do izražaja zbog zagasito crne boje karoserije. I kao kod prvoga Renault Magnuma AE dolazi natpis na vratima. Na njemu je otisnut službeni serijski broj koji vozilu pridaje još veću ekskluzivnost.

Ova se ekskluzivnost može pronaći i u unutrašnjosti u vidu dizajniranog ambijenta, koji kroz uporabu plemenitih materijala stvara eleganciju i konkretnost. Vozača očekuju crna kožnata sjedala s logom Renault Magnum Legenda i brojem njegovog vozila. Ploča s instrumentima i unutarnji ležaj također su presvučeni kožom. Ploča s instrumentima također ima posebnu zagasito crnu boju.


Što se tiče tehnike, ovaj posebni model spaja sve novitete koje je Renault Magnum iskusio u svojoj karijeri i sjaji s niskim vrijednostima potrošnje. Danas se Renault Magnum Legend ne nudi samo s DXi13 motorom od 520 KS, najjačim motorom proizvodne serije, nego istovremeno odgovara EEV normi koja trenutno postavlja najstroži standard za ispušne plinove u prometu.

Za još veću uštedu goriva Renault Magnum Legend posjeduje automatizirani mjenjač Optidriver+ i Optiroll paket, pri čemu je moment inercije vozila optimalno iskorišten. Zbog sigurnosti vozilo serijski posjeduje izvrstan i potpuno elektronični sustav kočenja, kao i hidraulični retarder Voith.
Pri isporuci vozila vozač ove ograničene serije dobiva iPad 2, na kojemu može koristiti potpunu HD verziju nedavno uvedene video igrice za iPad ‚Renault Trucks Racing’.
Paket sadrži i identičnu maketu vozila 1:43 i poseban privjesak za ključeve.

 

Foto:
Renault Magnum Legend 1,2,8,9,10.jpg: Limitirani specijalni model dostupan je u 99 primjeraka.
Renault Magnum Legend 3,4,5,6,7.jpg: Vozača u unutrašnjosti očekuje osobito ekskluzivna oprema.


Fotografije: © Renault Trucks

Download PDF