PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • truck_racing_le_mans_2011_1
    • truck_racing_le_mans_2011_2
    • truck_racing_le_mans_2011_3
 

25.10.2011

TRUCK RACING LE MANS

TIM RENAULT TRUCKS-MKR TECHNOLOGY BORIO SE DO SAMOG KRAJA

 

Zakon natjecanja je težak ali je zakon. Unatoč uspješnom vikendu sa tri pobjede i 6 osvojenih mjesta na podijumu, tim Renault Trucks-MKR Technology završio je na drugom mjestu na europskom prvenstvu Truck Racing. Tim"Junior" je postigao sa svoje strane odlične rezultate rangirajući se odmah iza na trećem mjestu! Tim se borio do samoga kraja i može biti ponosan na postignuti uspjeh, te se već fokusira na sljedeću sezonu. Popularan kao i uvijek događaj Le Mans 24 Hour Truck Racing privukao je rekordan broj od 53 700 posjetitelja, 4% više nego u 2010. Ovo je također bila prilika za Renault Trucks da trijumfalno nastavi sa slavljem dvadesete godišnjice postojanja Renault Magnuma.

Za vrijeme prvih vikend kvalifikacija na legendarnoj stazi Bugatti u Le Mansu, tri trkaća kamiona započeli su vikend na najljepši mogući način postignuvši tri najbolja vremena. Nažalost diskvalifikacija dva kamiona spriječila je tim da iskoristi ovu prednost. Ovaj gubitak će nešto kasnije popodne pronaći utjehu kad je Adam Lacko osvojio podij pobjedom u drugoj utrci. U nedjelju je bio red na Markus Oestreicha da osvoji super pobjedu u trećoj utrci gdje mu se na podijumu pridružio Adam Lacko, na trećem mjestu. Isti Markus zaokružio je sezonu na lijep način s obzirom da je bio prvi koji je prešao crtu u posljednjoj utrci vikenda kao i cijele sezone 2011. Dok je drugi Markus, Bösiger, stigao treći.

Iako je ovaj put tim Renault Trucks-MKR Technology morao prepustiti krunu, borio se do samog kraja i dobri rezultati postignuti u Le Mansu omogućili su mu drugo mjesto sa 654 osvojena boda. Tim MKR Team 14 Juniors, koji čine Adam Lacko i Anthony Janiec, i koji su oboje imali super sezonu, završio je odmah iza njih na trećem mjestu u sveukupnom poretku sa 538 osvojena boda. U rangiranju vozača Adam Lacko zauzeo je treće mjesto (317 boda), Markus Oestreich je četvrti (287 boda) i Marcus Bösiger, šesti (262 boda). Već sada cijela ekipa planira sljedeću sezonu i ponovno ima isti cilj – postati prvakom.

U međuvremenu u francuskom kupu tim Aravi kojeg čine zaposlenici Renault Trucksa imao je vrlo uzbudljiv vikend. Cijeli vikend Lionel Montagne i njegov glavni suparnik žestoko su se borili na stazi sa samo desetinku sekunde razmaka. Na kraju je izašao kao pobjednik, ponijevši naslov prvenstva Francuske na kotačima njegova Renault Premiuma: lijepa pobjeda za ovog nekadašnjeg vozača automobilskih utrka u njegovoj prvoj sezoni utrke kamiona!

Događaj 24 Hour Truck Racing još je jednom privukao veliki broj entuzijasta, na stazu je došlo preko 53 700 posjetitelja tijekom ova dva dana slavlja. Nakon proslave 20 godina uspjeha Renault Magnuma na Magny-Cours u rujnu Renault Trucks htio je iskoristiti magične trenutke u Le Mansu kako bi i dalje nastavio sa slavljem. Stoga je postavio nekoliko Renault Magnuma u blizini staze. Jedan od njih je bio opremljen poluprikolicom u kojoj je izložba fotografija podsjetila na ključne povijesne trenutke ovoga legendarnog vozila. Ključni trenutak vikenda je bila parada ukrašenih kamiona na stazi Bugatti predvođena s pet Renault Magnuma koji su ujedno i predstavljali 5 generacija ovoga vozila a vozili su ih sami kupci. Popraćeno sjajnim vatrometom i koncertom trubi iz drugih kamiona Renault Magnumi su doživjeli ovacije od publike. Kao i u Magny-Cours u rujnu, svatko je mogao osjetiti entuzijazam i privrženost klijenata prema ovome vozilu.
Tijekom vikenda Renault Trucks ugostio je 1000 Francuza i međunarodnih klijenta, od kojih su neki iz Južne Afrike, Češke i Mađarske. Posebni uzvanici od strane Renault Trucksa France bili su 60 vozača članova TruckDriver Club koji su bili smješteni odmah do štanda Renault Trucks-MKR Technology gdje su mogli pratiti utrke s terase Renault Trucksa koja je gledala direktno na stazu. Sada kada je 2011 Truck Racing sezona upravo završila, fokus je već prebačen na 2012. i novu sezonu kao i na nove ambicije.

 

Objava u PDFu

 

Foto:
Truck Racing Le Mans 1, 2 & 3: Iako naslov prvaka nije obranjen to je bila sjajna zadnja utrka sezone sa tri pobjede, 6 mjesta i 53 700 posjetitelja.


Fotografije: © Renault Trucks