PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • truck-racing-smolensk-1
    • truck-racing-smolensk-2
    • truck-racing-smolensk-3
 

22.08.2011

TRUCK RACING SMOLENSK

RUSKI TRUCK RACING GRAND PRIX: TIM RENAULT TRUCKS-MKR TECHNOLOGY JOŠ JEDNOM DONOSI REZULTATE


Šesta etapa europskog prvenstava Truck Racing održala se na neizdrživoj ruskoj vrućini. 30. i 31.srpnja staza u Smolensku bila je domaćin ruskog Truck Racing Grand Prixa po drugi puta zaredom. Vikend je obilježen „comebackom“ tima Renault Trucks-MKR Technology koji je ostvario dvije pobjede u „superpolu”, nekoliko dvostrukih i 5 podijuma, od kojih su dva pobjednička.

Subotnji super pole započeo je snažno. Markus Oestreich zabilježio je najbrže vrijeme. Nažalost, diskvalificiran je jer je dotaknuo marker. Trebali smo pričekati drugu utrku s obrnutim startnim poretkom kako bi vidjeli istoga Markus Oestreicha na najvišoj stepenici podijuma.  

U nedjelju je bio red na Markus Bösigera da osvoji super pole. Prvu nedjeljnu utrku završio je na trećem mjestu, odmah iza Adam Lacka koji se popeo na drugu stepenicu podijuma. S ovako dobrim rezultatima tim MKR Team 14 Juniors završio je ovu utrku na najvišoj stepenici podijuma ispred tima Renault Trucks-MKR Technology koji je bio zadovoljan osvojenim drugim plasmanom. Za vrijeme druge nedjeljne utrke, Adam Lacko je jos jednom privukao pažnju popevši se na vrh podijuma. Njemu se na trećem mjestu pridružio Markus Bösiger.

Na kraju vikenda Markus Oestreich drži se na 3.mjestu individualnog poretka s ukupno osvojenih 176 bodova. Adam Lacko je odmah iza njega na 4.mjestu sa 170 boda dok je Markus Bösiger na 7.mjestu s 148 boda. U prvenstvu proizvođača Renault Trucks-MKR Technology Team je na drugom mjestu s 403 boda dok je  MKR Team 14 Juniors četvrti s 303  boda.

Boje Renault Trucksa bile su sveprisutne i to ne samo na pisti i podijumu već i u njihovoj okolini jer je ruska filijala Renautl Trucksa sponzorirala neke od utrka. Jedan od dva „pace trucka“ bilo je vozilo Renault Trucksa. Nadalje, klijenti koje je pozvao Renault Trucks mogli su vidjeti izbliza Renault Premium Route, Renault Kerax i posebno izdanje vozilo Renault Premium Truck Racing te uživati u nizu divljih plesova između utrka. Nešto mirnija zabava za djecu održala se u make-up radionici. 

Sljedeći susret za timove Renault Trucks-MKR Technology i MKR Team 14 Juniors zakazan je 27. i 28. kolovoza u Mostu, u Češkoj.

 

Foto:

Truck Racing Smolensk 1, 2 & 3: S dvije pobjede i druga osvojena mjesta na podijumu Truck Racing Grand Prix u Smolensku veliki su uspjeh

 

Ovdje preuzmite u PDFu