PRESS


  • FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI
    • truck-racing-zolder-1
    • truck-racing-zolder-2
 

28.09.2011

TRUCK RACING ZOLDER

ZOLDER TRUCK RACING GRAND PRIX: RAZMAK SE SMANJUJE IZMEĐU VOZAČA RENAULT TRUCKS-MKR TECHNOLOGY I NJIHOVIH RIVALA

20 000 posjetitelja koje je pratilo osmi dio Truck Racing prvenstva na stazi Zolder u Belgiji moglo je vidjeti vozače timova Renault Trucks-MKR Technology Team i MKR Team 14 Juniors kako se nakon svake utrke penju na podij bilo da je to bio Nijemac Markus Oestreich, Švicarac Markus Bösiger ili Čeh Adam Lacko. Ovaj vozački trio uspio je smanjiti razmak koji ih je odvajao od glavnih suparnika u individualnom ili natjecanju „proizvođača“. Postignutom uspjehu divilo se čak 20 000 gledatelja među kojima je bilo 1800 klijenata pozvanih od strane Renault Trucksa koji su došli uživati u "Renault Trucks Grand Prix".

 

Za vrijeme subotnjih kvalifikacija Adam Lacko izborio je startnu poziciju. U prvoj utrci borio se za treće mjesto odmah iza Markus Bösigera (drugi). Zavšio je utrku ispred Markus Oestreicha (četvrti). Na drugoj subotnjoj utrci, vozači Renault Trucksa završili su o obrnutom redoslijedu. Markus Oestreich bio je na najvišoj stepenici podijuma, Adam Lacko na trećoj dok je Bösiger stigao šesti.


Prije prve nedjeljne utrke Markus Oestreich ugrabio je startnu poziciju. Na kraju prve utrke, Oestreich je bio na drugoj stepenici podijuma dok je Markus Bösiger za dlaku izgubio treće mjesto. Na kraju za vrijeme četvrte vikend utrke s obrnutim startnim poretkom Adam Lacko popeo se na vrh podijuma.


U sveukupnom poretku Adam Lacko i Markus Oestreich stoje rame uz rame. Ovaj prvi s 247 bodova nalazi se na trećem mjestu svega 10 bodova ispred Oestreicha. Od početka sezone, Markus Bösiger zabilježio je ukupno 220 bodova što ga stavlja na šestu poziciju. Bodovi osvojeni ovaj vikend omogućili su vozačima da se pomaknu bliže svojim suparnicima u individualnom kao i u natjecanju "proizvođača“. Razmak se smanjuje. Još osam utrka u Jarami i Le Mansu dijeli vozače od kraja prvenstva. Još su uvijek sve mogućnosti otvorene.


Vikend je protekao u bojama Renault Trucksa a razne atrakcije su za 20 000 posjetitelja bile dovoljan znak kako je proizvođač glavni partner i to zahvaljujući svojoj belgijsko-nizozemskoj filijali. Ovdje govorimo o "Renault Trucks Grand Prix". Na stazi Pace Truck bio je ukrašen bojama Renault Trucksa za vrijeme sve četiri utrke, dok se pokraj staze nalazilo 1800 Renault Trucksovih uzvanika, što je trećina više nego prošle godine. Izloženo je bilo i vozilo Renault Sherpa Cape to Cape kao i posebno izdanje Renault Premium Route Truck Racing, Renault Premium Lander Optitrack, te tri Renault Mastera (kiper, furgon i furgon "veliki volumen").

Sljedeće utrke su 01. i 02.listopada u Jarami (Španjolska) za pretposljednju dionicu uropskog Prvenstva Truck Racing.

 

Download priopćenje u PDFu

 

Foto: Truck Racing Zolder 1 & 2: Na Truck Racing Grand Prix u Belgiji osvojeno je nekoliko važnih mjesta na podijumu što je unijelo još više neizvjesnosti i uzbuđenja u natjecanju za titulu europskog prvaka.